Tips ved opprop

I stedet for at elevene kun svarer «ja» når de hører navnet sitt, så la dem svare med noe annet som gir læring både for eleven og medelevene, samt innsikt for læreren. Under kommer noen tips til hva elevene kan svare i stedet:

  • Engelske gloser: Hvorfor ikke benytte seg av sjansen til å la elevene øve på engelske gloser. La dem svare med en farge, en frukt, en kroppsdel, et klesplagg….alt etter hvilket tema det jobbes med.
  • Multiplikasjon: La elevene svare med et multiplikasjonsstykke; faktorer og produkt, f.eks 2*3=6. Bruk gjerne multiplikasjonstabellen som det øves på ellers i perioden. Eller gi elevene et tall og be dem multiplisere det med f.eks 6 slik at de svarer kun produktet.
  • Dagens tall: Be elevene svare med et regnestykkene hvor svaret blir dagenstall/dato.
  • Ordklasser: Be elevene svare med et verb, et substantiv, etc.

Dette er bare noen få tips, mulighetene er mange =)

elever

 

#opprop #gloser #multiplikasjon #dagenstall #ordklasser

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..