Engelske gloser

Her kommer et godt tips fra Charlott Eidbo-Hansen:

Twister med engelske gloser:

øve gloser

Det ble lagt ut fem av hver glose på gulvet. Da kunne elevene spille med opptil 7 elever om gangen; seks utpå og en leder.

I twister er det alle mot alle. Leder har en boks med alle de engelske glosene på norsk på lapper. Så trekker han en lapp hvor det for eksempel står «bil» og sier: spiller 1 skal ta venstre fot på «bil». Spiller 1 må da vite hva bil heter på engelsk og så plassere sin venstre fot på den lappen. Deretter trekkes det ny lapp til spiller 2. Her står det f.eks «låve». Leder sier: spiller 2 skal plassere høyre hånd på «låve». Etter hvert som flere og flere hender og føtter skal plasseres, blir det vanskeligere og vanskeligere. Om en spiller ikke klarer å plassere en hånd eller fot uten å falle i bakken, er han/hun ute av spillet. For at det skal bli mer tilfeldig hvilke hender og føtter som skal plasseres, kan det lages en terning hvor det står venstre hånd, høyre hånd, venstre for,…….

Opplegget ser veldig spennende og morsomt ut, og jeg gleder meg til å prøve det ut. Spillet kan også varieres med f.eks tallvenner, tiervenner, ordklasser, synonymer, antonymer, etc.

Takk til Charlott for at jeg kunne dele tipset her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..