Høyfrekvente ord

Høyfrekvente ord

15 av de vanligste ordene i språket vårt utgjør 24 % av en vanlig avistekst, mens de 200 vanligste ordene  utgjør ca halvparten av ordene i en normal tekst (Fagbokforlaget). Om elevene lagrer de mest høyfrekvente ordene i minnefunksjonen i hjernen, vil de lese veldig mye raskere. Da leser de hele ordbilder og ikke bokstav for bokstav. Dette vil frigjøre energi til annen læring.

De 15 mest høyfrekvente ordene er:

i            til         for
og         det       av
det       å           år
som      at          med
har       en         de
Ute på nettet ligger det ulike sider med programmer for å øve på de høyfrekvente ordene. Her ligger det fine oppgaver til øving. Denne siden er lagd av Eva Owren (2008). Oppgavene er lagd som en PowerPoint, og når du starter den, velger du først tidsintervallet du ønsker ordene skal komme frem i, deretter er det bare for elevene å sette i gang å øve. De kan øve enkeltvis, i grupper eller hele klassen samtidig. Fint å sette på flere runder i løpet av en dag, kort og effektiv læring. Etter hvert vil ordbildene bli lagret hos den enkelte.

denne siden, som ligger på Stuenes skole sine hjemmeside, kan du finne ulike linker hvor elevene kan øve på de 500 mest høyfrekvente ordene. Linkene er delt inn i kategorier som lett,  middels eller ekspert og du bestemmer selv hvor mange ord som skal øves om gangen. Disse oppgavene er også lagd som PowerPoint.

#norsk #høyfrekvente ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..