TV-serier for barn på engelsk

Elevene trenger trening i å lytte til det engelske språket og få øvelse i å forstå det muntlige språket. Ved å vise engelskspråklige serier kan elevene bli vant med å høre språket, samtidig som de får den visuelle støtten til forståelsen. Mange TV-serier er lagd for de som lærer engelsk som andrespråk. I disse seriene er språket enkelt og dialogene har mye repetisjon. Jeg har funnet frem til noen serier som kan passe på barneskolen. Førstnevnte er lagd spesielt for de som lærer engelsk som andrespråk, mens de to neste er barne-TV serier med engelsk tale. For at elevene skal få utbytte av å se denne typen serier, er det viktig å trekke inn ulike ord og uttrykk i undervisningen og snakke om handlingen i de ulike episodene.

  • Muzzy in Gondoland. Dette er en animert serie som ble lagd av BBC i 1986 for å lære elever engelsk som andrespråk. Serien handler om det grønne romvesenet Muzzy som besøker jorden. Her blir han kjent med gartneren Bob som jobber ved palasset i Gondoland. Han er forelsket i prinsessen, men dette liker ikke kongen og dronningen.  Corvax er også forelsket i prinsessen og gjør alt for at Bob ikke skal få henne. Muzzy hjelper sin venn Bob så godt ham kan med å vinne pronsessens hjerte. Det finnes også arbeidsark til serien, klikk her.
  • Gogo adventures: En animert serie hvor elevene lærer engelsk på en annerledes og morsom måte.
  • Peppa Pig. Peppa er en søt liten gris som bor sammen med foreldrene og lillebroren sin, George. Peppa opplever mye morsomt, men også triste ting, heldigvis ender det alltid bra. Denne serien er lagd som en barne-TV serie, men språket og handlingen er så enkel at den fint kan brukes i undervisningen.
  • Humf, the little furry thing. Denne serien handler om Humf og ting han opplever. Denne serien er heller ikke lagd spesielt for elever som lærer engelsk som andrespråk, men siden språk og handling er såpass enkelt, kan den fint brukes i skolesammenheng.

Har sett Muzzy in Gondoland med 4.trinn, og de har forstått de fleste dialogene og handlingen. Med 1.trinn har jeg så vidt vist Peppa Pig, elevene forstår handlingen og forhåpentligvis lærer de en del engelske ord etterhvert.

learning

#engelsk #TV-serier på engelsk

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..