Skjelettet

Vi har jobbet med skjelettet på 2.trinn og lært om de ulike oppgavene skjelettet har, hvordan det er bygd opp, hvor vi har skjelett (her utforsket elevene og kjente etter), om noen deler av skjelettet er synlig, om hvordan knoklene ser ut inni og hva som produseres i beinmargen.

Elevene har jobbet på ulike måter: vi startet med å lage et felles tankekart over hva elevene kunne om skjelettet fra før, deretter  utforsket elevene egen kropp for å finne ut hvor skjelettet er før vi snakket om hvorfor skjelettet er bygd opp som det er. Elevene har sett episoden om skjelettet fra Den magiske kroppen og jeg, som lærer, har snakket og forklart. Elevene har jobbet med fagtekst om skjelettet og de har skrevet jeg vet-setninger. Etter hvert som elevene har lært mer og mer, har vi sammen fylt inn nye fakta på tankekartet.

Elevene har også studert skjelettet på ZygoteBody (i mangel av skjelett på skolen). Her kunne vi studere skjelettet i 3D og zoome inn på ønskede deler. Dette var kjempespennende.

I dag tok jeg med et lårbein fra en kylling slik at elevene kunne studere og kjenne på et ekte bein. Deretter snakket vi om hva som er inni en knokkel og hva som produseres der, før vi delte beinet slik at vi kunne undre og studere på nært hold.


Temaet om skjelettet ble avsluttet med skjelettdansen.

#naturfag #skjelett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..