DINOSAURER

Dinosaurer er et veldig spennende tema. Visste du forresten at dinosaurer ikke levde i vann eller i luften? At tyrannosaurus rex hadde tenner som var 15 cm lange? Eller at Stegosaurus hadde pigger ytterst på halen? Dette er bare noen kule fakta om dinosaurer.

Under kommer eksempel fra hvordan jeg har jobbet med temaet med min klasse og andre tips og ideer til bruk i undervisningen (sidene oppdateres jevnlig):

Dinosaurene 3.trinn:

I forkant hadde jeg laget et dinosaur-landskap med noen få dinosaurer. Brukte filt, stein, pinner, blader og planter. Elevene kunne i løpet av perioden ta med seg dinosaurer hjemmefra og sette ut i landskapet. Jeg hadde lånt bøker på biblioteket, i tillegg ble elevene oppfordret til å ha med seg bøker selv om de hadde.

Vi startet hver time med en sang (under kommer link til sangene):

1.time:

 • Tankekart for å aktivere førkunnskap. Vi gjorde dette i fellesskap og brukte kidspiration. Elevene kunne masse fra før og dette var også med på å skape spenning og motivasjon for videre arbeid med temaet.
 • Så så vi på episoden Opprinnelsen på DinoLab og snakket om tidslinjer og de ulike periodene.

2.-4.time:

 • Disse timen fokuserte vi på de kjøttetende dinosaurene. Først snakket vi om hva som var felles for de kjøttetende dinosaurene.
 • Deretter valgte jeg ut noen dinosaurer som vi lærte mer om. Da brukte jeg blant annet DinoLab på NrkSuper. Vi konsentrerte oss om: Tyrannosaures Rex, Gigantosaurus, Spinosaurus og Velociraptor.
 • Elevene valgte seg deretter ut en av disse dinosaurene de skulle lage bok med. Jeg hadde på forhånd lagd kriterier for hva de skulle ha med. Elevene lagde bøkene i BookCreator.
 • Fotavtrykk av Tyrannosaurus Rex: For å få et innblikk i hvor store dinosaurusene egentlig var, lagde elevene i fellesksap fotavtrykket til Tyrannosaurus Rex. Dette fant jeg hos spireserien.

5.-7.time:

 • Disse timene fokuserte vi på de planteetende dinosaurene. Vi fulgte samme fremgangsmåte som de de kjøttetende.
 • Vi valgte å fokusere på Triceratops, Stegosaurus og Brachiosaurus.
 • Denne gangen kunne elevene selv velge om de ville lag bok i Bookcreator eller en film på Clips.

Korte filmer:

Gode faktasider:

Fargelegge:

 • dinofarg (uio.no): Her ligger det masse dinosaurtegninger elevene kan fargelegge. Det står navnet under hver dinosaur og det er med en kort faktatekst til hver.
 • first-school har mange fargeleggingsark med dinosaurer


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..