Gardner og hans intelligensteori

I dag har jeg sittet og oppdatert med på studiene. Jeg studerer Uteskolematematikk og digitale ferdigheter ved Høgskolen i Hedmark. Dette har vært et veldig interessant studie som virkelig har utviklet meg som lærer og hvordan jeg planlegger og gjennomfører undervisningen. Spesielt spennende har det vært å lære om Howard Gardners teori om de mange intelligensene og hvordan dette bør påvirke vår måte å drive undervisning på. Han hevdet at alle mennesker har åtte ulike intelligenser og at disse er dynamiske, det vil si at de kan stimuleres eller hemmes i møte med omgivelsene. Det er derfor viktig at undervisningen varieres slik at elevene, som alle har ulike læringspreferanser, får mulighet til å få stimulert sine sterkeste intelligenser i opplæringen. Ved å jobbe variert og ved å stimulere flere intelligenser i undervisningen, er det større mulighet for at flere elever forstår og får mer varig kunnskap.

Om du synes dette høres interessant ut, vil jeg anbefale boken Mange intelligenser i klasserommet av Thomas Armstrong.

Howard Gardner

#didaktikk #Gardner #MI-teori #intelligenser

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..