Spisebrikke

Her kommer et tips fra Kari Folkvord og Grethe Mahan:

Spisebrikke

Hva med å la elevene lage en spisebrikke? En spisebrikke er en variant av det velkjente tankekartet, og inneholder den viktigste informasjonen om et fag-tema. Brikken blir laminert, og elevene tar den med seg hjem. Når den brukes som spisebrikke eller henges over senga vil elevene stadig kunne kaste et blikk på den. Noen synes at dette er en fin måte å repetere fagstoff på!

I klasserommet har læreren først en fellesrunde, hvor klassen blir enige om hvilke punkter som må være med. Etterpå utformer elevene spisebrikken på egen hånd. Alle hjelpemidler er tillatt, og elevene må gjerne snakke med hverandre. Noen liker å tegne eller være mer visuelle med farger og overskrifter på A3-arket, mens andre har en mer nøktern stil.

Hele prosessen kan ta ca 30 minutter, med litt tid til laminering. Den ferdige spisebrikken blir et produkt som elevene har laget selv, og noen synes det er moro å vise den fram hjemme.

Læreren kan bli enig med elevene om å følge opp aktiviteten med en quiz en uke senere, slik at de selv kan se hvor mye de har lært av å bruke spisebrikken. Mange blir positivt overrasket over hvor mye de kan. Dette kan vise dem at det å se på fagstoffet ofte bidrar til at kunnskapen sitter (Kari Folkvord og Grethe Mahan).

Disse damene har også en fb-side «Engasjerende naturfag – bøker og foredrag», gå inn og ta en titt.

Takk for at jeg fikk dele dette gode tipset, Kari og Grethe.

#naturfag #spisebrikke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..