Grader – matematikk

grader

Måling av grader kan være vanskelig og abstrakt for mange elever. Etter en ide i lærerveiledningen til Tusen Millioner, lagde hver elev seg et eget «gradehjul». Elevene fikk utdelt to sirkler i ulik størrelse. På den minste var det tegnet på ulike vinkler og grader. Denne sirkelen ble festet til den største med en splitt-binders. I tillegg fikk de et uglehode som de fargela og festet på. Deretter fikk elevene i oppgave å tegne ulike figurer i den ytterste ringen.

Deretter jobbet de to og to og stilte hverandre spørsmål, f.eks: Hvor mange grader må du dreie ugla for at den skal peke mot bilen? Hvor mange grader er det mellom blomsten og huset? Eleven måtte da dreie uglehodet riktig antall grader helt til ugla pekte mot figuren. Slik erfarte elevene hvor mye de ulike gradene var og de måtte aktivt styre uglehodet.

Dette opplegget gjorde at elevene fikk tatt flere intelligenser i bruk; både den språklige, den romlige og den kropps-kinestetiske intelligensen (Armstrong, 2000). Forhåpentligvis gjør dette at flere elever sitter igjen med god forståelse av de ulike gradene og at dette gir kunnskap som sitter.

#matematikk #geometri #grader #Armstrong

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..