Navneleker

Det er alltid spennende med nytt skoleår og nye klassekamerater. Noe av det viktigste i  oppstarten er å lære navnene til hverandre og ikke minst bruke dem. Her har jeg samlet noen navneleker som kan være fine å bruke:

Navnelek 1:

Alle står i ring og har øyekontakt med hverandre. En i ringen starter med å si sitt eget navn. Personen til venstre følger opp med å gjenta det første navnet og legge til sitt eget. Nummer tre gjentar nummer en, to og legger til sitt eget. Slik går det videre hele veien rundt. Sistemann må si alle navnene.

Navnelek 2:

Alle står i ring. Førstemann sier navnet sitt samt en ting som man later som om han/hun har med seg med samme forbokstav. Deretter lager personen en lyd som forbindes med tingen.

F.eks: «Jeg heter Britt, jeg har med en bjørn, grrrrrrrrrr».

Deretter skal nestemann gjenta hva førstemann sa for så å presentere seg selv på samme måte.

F.eks: «Hun heter Britt, hun har med seg en bjørn, grrrrrrr. Jeg heter Stein, jeg har med meg en slange, sssssssss».

Slik fortsetter det til alle i ringen har presentert seg.

Navnelek 3: Hva sier katten?

Sett stoler i en ring, det skal være en stol mindre enn antall elever. Deretter velges en elev, blindebukk, som får et skjerf eller lignende over øynene. De andre elevene setter seg på hver sin stol.

Blindebukken snurres rundt noen ganger og skal så sette seg ned på fanget tilen av sine medelever og spørre: «Hva sier katten?» Eleven han/hun sitter på fanget til må mjaue høyt. Deretter skal blindebukken gjette hvem han/hun sitter på fanget til. Gjettes det feil, må blindebukken sette seg på et nytt fang. Om det gjettes riktig, er det den han/hun sitter på fanget til som er neste blindebukk.

Navnelek 4:

Alle sitter på stoler i en ring, mens en elev står i midte uten stol. Eleven i midten sier navnet sitt og en ting han/hun liker/ikke liker.

F.eks:» Jeg heter Britt og jeg liker lakris». Da skal alle som liker lakris bytte plasser. Eleven i midten skal finne seg en stol og sette seg ned. Den eleven som blir stående uten stol skal fortsette.

F.eks: «Jeg heter Thomas og jeg liker ikke slanger». Alle som ikke liker slanger skal da bytte plasser.

Navnelek 5: Avisleken

Alle elevene sitter i en ring. En elev står i midten med en avis som er rullet sammen i hånden. Leken starter med at eleven i midten går bort for å slå en annen elev i hodet med avisen. For å unngå å bli slått, må denne eleven si navnet på en annen som sitter i ringen så fort som mulig. Eleven med avisen må da skynde seg å slå den nye eleven i hodet før han/hun klarer å si navnet på en av de andre elevene i ringen. Om eleven ikke klarer å si navnet til en annen elev raskt nok, må han/hun stå i midten med avisen.

Håper du fant noe du kan bruke =)

kids#navneleker #blikjent #sosialt

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..