Mattedag

På tirsdag skal vi ha mattedag for hele skolen og jeg gleder meg veldig =) Målet for dagen er at elevene skal få ulike erfaringer med mattefaget, de skal få oppleve at matematikk er mye forskjellig og sist, men ikke  minst, skal de ha det gøy med matematikk.

Første halvdel av dagen skal elevene deles inn i grupper sammen med fadderne og ha ulike matematiske stasjoner. Sammen med fadderklassen, har vi delt elevene inn i 8 grupper med ca 10 elever pr gruppe og alle skal gjennom 4 aktiviteter/stasjoner.

Jeg skal ha ansvaret for en stasjon med TANGRAM. Tangram er et gammelt kinesisk puslespill bestående av sju brikker.

tangramJeg synes det ligger masse læring i arbeid med tangram og i tillegg er dette en aktivitet som er enkel å differensiere. Jeg kommer til å ha oppgaver med ulik vanskegrad; alt fra bilder som viser hvor brikkene skal legges til kun å ha bilder av omrisset av ulike figurer som elevene skal prøve å legge med de sju puslebrikkene. I tillegg er tangram fine å bruke for å øve ulike matematiske ferdigheter som romlig intelligens (må finne ut hvor brikkene skal ligge) og problemløsningstenkning. Elevene må finne ut hvordan brikkene skal ligge i forhold til hverandre for å løse de ulike oppgavene.

Etter lunsj skal jeg ha en aktivitet som både trener hukommelse og geometriske figurer i tillegg til at elevene må kommunisere masse med matematiske begreper. Dette kommer jeg tilbake til i neste blogginnlegg.

Tror dette blir en spennende stasjon å være på og gleder meg til massevis at matematiske samtaler.

#matte #matematikk #mattedag #tangram

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..