Samling

Sitter og planlegger samling på 1.trinn i morgen.

  • Starter dagen med rolig musikk mens elevene går rolig inn og setter seg. En voksen  står i døra og hilser på alle før de går inn klasserommet. I morgen spiller jeg sangen Last spring av Edvard Grieg, klikk her så kommer du rett til sangen. Ved å spille rolig musikk, blir elevene rolige både i stemmebruk og bevegelser, og det blir en god og trygg oppstart av dagen.
  • Hilser deretter på engelsk i fellesskap før elevene får i oppgave å tenke på en eller to fine ting de har opplevd i løpet av påskeferien. Når jeg tar opprop, får hver enkelt fortelle om de opplevelsene de tenkte på. Slik får alle fortalt noe fra det de har opplevd, samtidig som det ikke blir fokus på hvor de har vært, men på koselige ting de har erfart.
  • Så kommer elevene og setter seg rolig i samling. Der leser jeg en bok høyt for elevene. Boken jeg skal lese i morgen er Spretten får en venn av Marcus Pfister, klikk her så kommer du direkte til boka. Dette er en koselig bok som handler om kaninen Spretten som går ut for å lete etter våren, men i stedet for å finne våren, får han en ny venn. Før jeg leser boka snakker vi om hva elevene tror boka handler om ut fra tittel og bildet på forsiden. Etter at boka er lest, gir elevene boka terningkast og de begrunner hvorfor de mente den var bra eller dårlig.våren
  • Til slutt i samlingen skal vi snakke om dagen i dag og fylle inn i kalenderen. Da snakker vi om dag, dato og måned, både på norsk og engelsk. Vi snakker også om hvilken dag det var i går/i morgen og hvilke datoer disse dagene hadde/har. Så teller vi opp til datoen og tilbake igjen.
  • Samlingen avsluttes med å fortelle om hva som skal skje i løpet av skoledagen.

Blir koselig å se elevene igjen i morgen og jeg gleder meg til samlinga.

#samling #dagenidag #vår

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..