Matematikk – tallvennene til 7

Sitter og forbereder morgendagens matematikktimer. Temaet om dagen er tallvenner og nå jobber vi med tallvennene til 7. Under kommer en beskrivelse av morgendagens undervisning i matematikk:

  1. Elevene slippes inn en og en og setter seg rolig i samling. På smartboard spilles en tellesang og elevene kan være med å synge. Sangen finner du her. Dette for å varme opp mattehjernen og få fokuset over på tall og matematikk.
  2. Deretter repeterer vi 7-vennene. Her tenker jeg å visualisere med fargeblyanter som skal fordeles i to  penal. På hvor mange ulike måter kan vi fordele blyantene? Deretter kobler vi den visuelle fordelingen av blyantene opp mot de konkrete addisjonsstykkene og skriver dem opp på smartboard.
  3. Så skal vi ha en 7-venn lek. Jeg holder opp et tall, deretter skal elevene holde opp riktig antall fingre som tilsvarer 7-vennen til tallet. Slik får jeg en rask oversikt over hvem som har full kontroll på tallvennene til 7 og hvem som trenger ekstra øvelse på dette.
  4. Deretter går elevene regnestykker som gir 7 til svar på ei stor tallinje på gulvet. Her er det viktig at elevene artikulerer regnestykkene høyt samtidig som de forflytter kroppen. Slik blir den kroppslige intelligensen aktivert og relasjonen mellom kroppen og hodet forsterkes.tallinje
  5. Så skal elevene jobbe med oppgaver i Tusen Millioner. Her er det også oppgaver som går på 7-venner. Da får de igjen repetert tallvennene til 7, samtidig som jeg kan gå rundt å veilede og samtidig få et enda bedre bilde av hvordan elevene ligger an.
  6. På slutten av timen får alle et tall av meg, de må si 7-vennen til dette tallet før de får gå ut.

Nå gleder jeg meg til morgendagens matematikktimer =)

#matematikk #tallvenner #7-venner #tallinje

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..