Uteskole – matematikk

De siste ukene har flere av matematikktimene foregått utendørs. Dette gir både rom for annerledes undervisning, mer bevegelse og bruk av andre intelligenser. Alt dette kan være med på å gi økt læring og motivasjon for elevene.

Her skal jeg beskrive noen av aktivitetene vi har hatt:

  • Kortstafett: Elevene ble delt inn i to lag; svart og rødt. Jeg la utover kort i fargene rødt og svart med bildesiden ned på asfalten. Kortene var i tallområdet 1-10. Den første på hvert lag skulle løpe å snu et kort, hadde kortet samme farge som laget, kunne eleven ta med kortet tilbake, men om det hadde feil farge, måtte det snus igjen og han/hun måtte løpe tomhendt tilbake. Etter hvert som elevene samlet flere og flere kort, skulle de sorteres i riktig rekkefølge. Første laget som hadde samlet alle sine og sortert de i riktig rekkefølge var vinnerne.

kortstafett                                                         Her er de godt i gang med sortering.

  • Regnestafett: Delte elevene i to lag og brukte de ferdig sorterte kortene fra kortstafetten beskrevet over. La ut mange regnestykker på asfalten, brukte både addisjon og subtraksjon i tallområdet 1-15. Førstemann på laget skulle løpe og hente et regnestykke og ta med tilbake til laget, som sammen skulle regne ut svaret og legge regnestykket under kortet som samsvarte med riktig svar. Når oppgaven var løst, løp nestemann, osv. Stafetten varte til det ikke var igjen noen regnestykker og vinnerne var laget som hadde regnet flest riktige.
  • Tiervennstafett: La ut tallene fra 1-10 på asfalten og delte elevene i to lag. Førstemann kastet terningen og løp til tiervennen til øynene terningen viste, s[ var det nestemann på laget, osv.
  • Addisjon med terning: Elevene kastet to terninger og løp til arket som viste svaret på regnestykket, deretter var det nestemann til å kaste terningen, osv.

Under kommer noen sitater fra elevene på 1.trinn etter en av utetimene:

-Dette var skikkelig moro.

-Det var nesten som 17.mai.

-Kan vi gjøre dette i morgen også?

Det var tydelig at elevene satte pris på å få bruke kroppen i matematikktimen.

#matematikk #uteskole #intelligenser #kortstafett #mattestafett #regnestafett

4 kommentarer om “Uteskole – matematikk

    • Hei. Takk fot det. Ligger flere tips inne på bloggen😊 Om du ser under kategori matematikk eller uteskole, finner du forhåpentligvis flere tips og ideer du kan bruke.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..