Hverdagsmatematikk – multiplikasjon

Var på butikken og handlet i går og kommer over disse «tilbudene».Dette var midt i blinken siden elevene jobber med 5-gangen om dagen. I tillegg er dette et godt eksempel på noe elevene kan møte i hverdagen – hvardagsmatematikk. Skyndte meg derfor å ta bilder slik at jeg kunne bruke eksemplene i undervisningen i dag.

Startet med å presenterte et dilemma for elevene: Hva er billigst? Er det billigst å kjøpe 5 enkle boller eller er det billigst å kjøpe en 5pk med boller?

Elevene hadde ulike synspunkter på dette og før de tenkte pris, mente noen at det var lurest å kjøpe 5pk, for da sparte du tid ved å slippe å plukke bollene opp i posen selv. Andre mente at det var billigst å kjøpe 5pk, mens andre igjen forstod raskt at det kostet like mye. Det var veldig moro å få være med på resonnementene til elevene og ikke minst øyeblikket da det gikk opp for dem at dette ikke var noe tilbud, men en måte for å få kundene til å handle mer.

Da vi hadde diskutert oss ferdig på 5 boller kontra 5pk med boller, sjekket vi ut om det var noe å spare på å kjøpe 20 boller.

Etter denne økta tror jeg det er mange små detektiver som kommer til å følge godt med når de er på butikken for å handle fremover =)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..