Vitensenteret – posisjonssystemet

Vi er så heldige å ha Vitensenteret i nabolaget og 2.trinn har vært der på besøk denne uka. Vi hadde booket oss inn på temaet posisjonssystemet og dette var veldig spennende.

Elevene har jobbet mye med ener- og tierplass på forhånd. De har brukt kulekalenderen daglig gjennom førstetrinn og hittil i andretrinn. I tillegg har de spilt et kortspill som forarbeid til selve besøket. Dette spillet gikk ut på å trekke ett og ett kort fra en bunke med kort i tallområdet 1-9 etter tur og legge det på tier- eller enerplass på utdelt ark. Da alle (i grupper på 3 eller 4) hadde lagt to kort, sammenlignet de og vinneren var den som hadde det høyeste tallet. Etter hvert fikk vi til gode samtaler på hvor det var lurt å legge høye tall/kort og hvor det var lurt å legge lave. Vi hadde også samtaler rundt hvilket tall som var det høyeste eller laveste de hadde mulighet til å legge. Alt i alt, en veldig morsom aktivitet.

posisjonssystemet-kort

På Vitensenteret hadde de et opplegg rundt posisjonssystemet, hvordan man kunne «veksle» fra enere til tiere og fra tiere til hundrere, og de hadde en lek hvor elevene skulle samle enere, tiere og hundrere for så å sortere og veksle etter behov for å ha oversikt over hvor mye de hadde. Dette engasjerte virkelig elevene og de fikk massevis av erfaring på veksling og på de ulike plassene i posisjonssystemet. Noen av elevene fikk så mange hundrere at de kunne veksle inn i tusenkuber også.

Dette var både morsomt og veldig lærerikt så dette kan jeg virkelig anbefale!

#matematikk #posisjonssystemet #vitensenteret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..